Бог завжди поряд з нами! Ми віримо, що Бог заповнює потреби і втілює в житті вірян Свої обітниці. Кожен з нас важливий для Бога.

Якщо вас щось турбує, ви потребуєте молитовної підтримки або вам потрібне підбадьорення, порада чи допомога — ми тут, щоб служити і молитися за вас! Дякую, що пишете нам — ми підтримуємо та молимося за вас.

Ми хочемо служити вам і відповімо на кожну молитовну потребу. Ми завжди поруч, щоб підтримати вас у молитві!

Благаємо Тебе, Боже, за воїнів і захисників, за братів і сестер наших і за всіх тих, хто потребує твого милосердя і допомоги твоєї. З’єднай нас всіх в єдину велику Христову сім’ю, щоб всі люди України нашою єдністю і перемогами славили величне ім’я твоє завжди, і нині, і завжди, і на віки віків. Амінь.

Ми розмовляємо зі своїм Небесним Отцем і називаємо цю розмову молитвою. Часто ми молимося не тому, що любимо і хочемо наблизитися до Отця, а тому, що ми повинні це робити, як християни. Так ми опускаємо щось дуже важливе. Ось 3 причини, чому молитва – це значно більше, ніж просто слова.

Молитва наближає нас до Бога-Отця

Бог створив небо і землю. Він тримає все своєю могутньою рукою. Він управитель Всесвіту, і Він – наш Батько. Дуже просто дивитися на Бога тільки як на могутнього Царя і забути, що Він також і наш Отець.

У нас немає можливості поговорити або наблизитися до членів королівської сім’ї, і навіть якщо б і була, то ми б не знали, що сказати. Бог – Цар, але тому що Він також і наш Отець, ми можемо відкрито і легко говорити з Ним.

«Близько Господь до всіх, які до нього взивають, до всіх тих, що до Нього взивають по правді» (Пс.144: 18).

Бог поруч, і більше того – Він хоче, щоб ми завжди були поруч з Ним. Бог-Отець завжди знає, що ми хочемо сказати, навіть якщо ми самі ще цього не знаємо.

Молитва допомагає почути Бога

Всі ми швидше за все вже знаємо або чули, що молитва – це діалог, а не монолог. Нам потрібно вчитися чути Бога. Ісус сказав: «Вівці мої голосу мого слухаються і я їх знаю: вони за мною слідують» (Ін.10: 27).

Це стає зрозумілим на прикладі радіоприймача. Навколо нас завжди є радіохвилі, але поки ми не налаштуємося на конкретну, не зможемо прийняти повідомлення. Тому потрібно слухати уважно, щоби серед шуму розрізнити потрібний голос.Бог завжди промовляє до нас, лише чи слухаємо ми.

Молитва здатна змінити світ

Йосип молився, щоб Бог дав йому зрозуміти тлумачення снів фараона і позицію влади, щоб визначити культуру нації. Анна молилася, щоб Бог дав їй сина, який би повів націю, коли виросте. Ілля молився і не було дощу три роки, він помолився ще раз і пішов дощ. Естер молилася і завдяки цьому наймогутніша людина в світі змінила своє рішення і врятувала її народ. Даниїл молився і Господь закрив пащі левам. Неємія молився і Бог дав йому бачення відновленого Єрусалиму і розуміння, як це завершити. Захарія і Єлисавета молилися і Бог дав їм сина, який підготував шлях для Ісуса. Ісус молився і Бог встановив Церкву.

“Коли мій народ, що зветься моїм ім’ям, упокориться, буде молитись та шукати обличчя мого й навернеться від своїх лихих доріг, то я почую з неба й прощу гріхи їхні й вигою їхню землю” (2 Хрон. 7. 14).

Джерело: Пресслужба Тернопільської Єпархії ПЦУ