У році 2003 Митрополит Київський і всієї України Мефодій Кудряков виголосив пророчі слова про нові дзвони, що повинні задзвонити на Великдень по всій Україні. Це стало символом надії та віри у краще майбутнє нашої країни. У цей світлий день Христового Воскресіння ми згадуємо ці слова та сподіваємося на мир і благодать в нашій Україні.

Символ надії та віри на майбутнє України – Великдень

Згадаймо сьогодні слова виголошені Блаженноспочилим Митрополитом Київським і всієї України Мефодієм Кудряковим виголошені до пастви у 2003 на Великдень Предстоятелем Української Автокефальної Православної Церкви (2000-2015) у кафедральному соборі Святого Апостола Андрія Первозванного м.Києва: “Щоб в Україні задзвонили дзвони скрізь на Великдень той новий”. Хай ці дзвони стануть символом нашої надії та віри у краще майбутнє нашої країни. І нехай Божа благодать і мир заллють сяйвом нашу Україну в цей світлий день Христового Воскресіння!

Христос Воскрес, коли ж воскресне
Із мертвих Ненька-удова,
Коли ж устане Україна,
Що теж за правду полягла?
Чи довго ще нам дожидати,
Воскреслий Спасе Пресвятий,
Щоб в Україні задзвонили дзвони
Скрізь на Великдень той новий!?

Христос Воскрес! У цей світлий день, коли християни святкують Великдень, ми згадуємо про те, як Ісус Христос помер на хресті за наші гріхи і воскрес, щоб дати нам надію на вічне життя.

Цей день також дає нам можливість зупинитись і задуматись над нашим життям та тим, що ми можемо зробити, щоб зробити світ кращим місцем. Наша країна, Україна, не є винятком. Історія нашої країни далеко не була легкою, але ми завжди зуміли підніматись після випробувань.

На жаль, зараз ми ще знаходимось в надзвичайно складному історичному періоді, але ми повинні пам’ятати, що маємо надію на краще майбутнє. Ми повинні продовжувати працювати і воювати за те, щоб наша країна була місцем, де правдивість та справедливість переважають.

Христос Воскрес – Воскресне Україна!

У цей Великодень ми також маємо згадати про тих, хто помер на захисті нашої країни, про тих, хто бореться за нашу свободу та незалежність. Ми повинні поважати та шанувати їхню пам’ять та виявляти підтримку тим, хто зараз продовжує боротись за нашу країну.

У цей день ми згадуємо про своїх рідних та близьких, про тих, хто з нами зараз, та про тих, хто вже пішов з цього світу. Нехай Воскресіння Христове принесе нам всім мир, любов та порозуміння, нехай ми поважаємо одне одного та допомагаємо одне одному в складних часах війни.

У цей світлий день Христового Воскресіння ми маємо надію, що наша країна буде місцем, де володарюють мир, любов та порозуміння, де кожен громадянин буде мати можливість реалізувати свій потенціал та жити у гідності. І нехай дзвони, про які говорив Блаженніший Митрополит Мефодій, задзвонять на Великдень той новий, як символ нашої надії та віри у краще майбутнє нашої країни. Христос Воскрес – Воскресне Україна!

Слава Україні – Героям слава!

Джерело – Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія